Informatie


Grote Venlose Kwis 2020 Update!


Beste Deelnemers,

Met pijn in ons hart hebben wij als Kiwanis Venlo-Jaomerdal moeten besluiten om de Grote Venlose Kwis van 25 september 2020 door te schuiven naar 2021. 

Zoals eerder aangegeven hebben wij uiteraard de Covid-19 maatregelen op de voet gevolgd. 

Met de recente ontwikkelingen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen wij helaas niet de beleving organiseren zoals wij dat graag zien. Wij hopen op jullie begrip. 

Wij gaan in de tussentijd door met de voorbereidingen van de volgende Grote Venlose Kwis. Blijf gezond en graag tot dan!

Organisatie Grote Venlose Kwis


25 september 2020
Café Central 19:00 uur

Schrijf je team in !!Volg ons op

FBlogoContact

info@grotevenlosekwis.nl
www.grotevenlosekwis.nl

 

“Wie speelt het spel het slimst”

Op 25 september 2020 vindt de derde editie van de Grote Venlose Kwis plaats. Deze kwis wordt ook nu weer georganiseerd door serviceclub Kiwanis Venlo-Jaomerdal om geld in te zamelen voor het goede doel.

Speel je graag spelletjes? Heb je graag een leuke avond met je vrienden? Denk je een goede algemene kennis te hebben of weet je waar je de juiste antwoorden kunt vinden? Dan is de Grote Venlose Kwis perfect voor jou en je vrienden, collega’s, familieleden of sportteam.

Het meedoen aan een spel is natuurlijk nog leuker als je ook wat kunt winnen. We hebben natuurlijk de wisseltrofee die we uitreiken aan de winnaars en een mooie troostprijs voor degene die niet zoveel punten hebben gescoord.
Ook dit jaar is een geldprijs beschikbaar gesteld van € 500,- voor het winnende team! Dit geldbedrag mag door het winnende team aan een van te voren vastgesteld goed doel worden besteed binnen de kaders van de Kiwanis gedachte ‘Serving the Children of the World’. Het goede doel waar je voor wilt spelen kun je bij inschrijving op geven.


De kwisavond 

De Grote Venlose Kwis is een jaarlijks terugkerend evenement waarin zelfgevormde teams op de laatste vrijdag in september, in een race tegen de klok, een honderdtal vragen beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. Alle hulpmiddelen mogen daarbij ingezet worden.

De teamcaptain wordt om 19:00 uur verwacht bij Café Central, Markt 22 te Venlo voor een korte uitleg van de kwis. Vervolgens worden de kwisboeken uitgereikt aan de teamcaptains en kan iedereen van start gaan!

Locatie? De Grote Venlose Kwis kan overal worden gespeeld, denk aan: de keukentafel, de sportkantine, op kantoor of natuurlijk in de kroeg.

Rond 19.15 uur wordt de kwis op internet gezet zodat deze gedownload kan worden via deze website www.grotevenlosekwis.nl. Het kwisboek dient om uiterlijk 23.15 uur door de teamcaptain ingeleverd te zijn bij Café Central. Zorg dat je het kwisboek op tijd inlevert anders is er sprake van diskwalificatie. 

Rond de klok van 00.00 uur wordt er een prijs uitgereikt aan 1 team. Welke prijs? Dat houden we nog even geheim... Tevens is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten over de kwis. Ook zullen enkele vragen worden beantwoord.  

De vragen 

Elk team ontvangt op de kwisavond één hardcopy van het kwisboek en enkele benodigdheden om de vragen te beantwoorden. Alle vragen, opdrachten en instructies zijn in het kwisboek opgenomen.  De vragen zijn verdeeld over verschillende categorieën. Er staan diverse doe-opdrachten vermeld in het kwisboek. Hier zal van elk team een afvaardiging aan kunnen deelnemen. Dit gebeurt op diverse locaties in Venlo waar alle afgevaardigden van de teams tegelijk aan deelnemen. Hoe laat, waar en wat blijft voorlopig geheim. Deelname aan de kwis en deelname aan de opdrachten op locatie zijn geheel vrijwillig en op eigen risico. De nodige instructies worden in het kwisboek opgenomen. Indien men locaties wilt bezoeken om vragen op te zoeken of om deel te nemen aan de doe-opdrachten verzoeken wij om dit zoveel mogelijk met de fiets te doen. 

Joker 

Eigenlijk is het heel simpel, na het invullen van alle antwoorden moet je het kwisboek inleveren en noteer je op welke vraag jullie de joker in zetten. De joker zorgt ervoor dat je meer punten kunt verdienen bij deze vraag. 

Voor het goede doel 

Per team bedraagt het inschrijfgeld € 25,00. Een team bestaat uit minimaal 3 personen met een maximum van 10. Elk team wijst uit hun midden één contactpersoon aan, de teamcaptain. Tevens bedenkt ieder team een teamnaam. Tijdens de kwisavond heeft elk team een eigen gezamenlijke werkplek in één van de vele Venlose Cafés of op een adres in Venlo of de nabije omgeving. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier op deze website. 

Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan de diverse goede doelen die Kiwanis Venlo-Jaomerdal ondersteunt. Daarnaast zal een bedrag van € 500,- beschikbaar worden gesteld aan het winnende team om te doneren aan een goed doel naar keuze binnen de kaders van de Kiwanis gedachte ‘Serving the Children of the World’  (Zie ook punt 6 van het reglement van de de Grote Venlose Kwis).

De Prijsuitreiking

De Prijsuitreiking vindt plaat bij Café Central aan de Markt in Venlo op vrijdag 23 oktober 2020 vanaf 20.00 uur. Zorg dat je er bij bent anders kun je geen aanspraak maken op de prijs.

Spelregels

Reglement de Grote Venlose Kwis

Vragen en reacties 


Voor vragen over teams, goede doelen, inschrijvingen, voorwaarden of status van aanmelding kun je altijd contact opnemen met de organisatie. Stuur hiervoor een e-mail naar het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tijdens de kwis is de organisatie bereikbaar per telefoon. (zie contact).


IMG 0204