De Kwis

“Wie speelt het spel het slimst”

Speel je graag spelletjes? Heb je graag een leuke avond met je vrienden? Denk je een goede algemene kennis te hebben of weet je waar je de juiste antwoorden kunt vinden? Dan is de Grote Venlose Kwis perfect voor jou en je vrienden, collega’s, familieleden of sportteam.

Op 23 september 2022 vindt de vijfde editie van de Grote Venlose Kwis plaats. Deze kwis wordt georganiseerd door serviceclub Kiwanis Venlo-Jaomerdal om geld in te zamelen voor goede doelen.

Het meedoen aan een spel is natuurlijk nog leuker als je ook iets kunt winnen. We hebben natuurlijk de wisseltrofee die we uitreiken aan de winnaars en een mooie troostprijs voor degene die niet zoveel punten hebben gescoord.
Ook dit jaar is een geldprijs beschikbaar gesteld voor het winnende team! Dit geldbedrag mag door het winnende team aan een van te voren vastgesteld goed doel worden besteed binnen de kaders van de Kiwanis gedachte ‘Serving the Children of the World’ of aan een van de lokale ondernemers of andere initiatieven en evenementen binnen de gemeente Venlo.

Het goede doel waar je voor wilt spelen kun je bij inschrijving opgeven.

De kwisavond

De Grote Venlose Kwis is een jaarlijks terugkerend evenement waarin zelfgevormde teams op de laatste vrijdag in september, in een race tegen de klok, een honderdtal vragen beantwoorden die over van alles en nog wat kunnen gaan. Alle hulpmiddelen mogen daarbij ingezet worden.

De teamcaptain wordt om 19:00 uur verwacht bij Café De Witte, Parade 28 te Venlo voor een korte uitleg van de kwis. Vervolgens worden de kwisboeken uitgereikt aan de teamcaptains en kan iedereen van start gaan!

Rond 19.15 uur wordt de kwis op internet gezet zodat deze gedownload kan worden via deze website www.grotevenlosekwis.nl. Het kwisboek dient om uiterlijk 23.15 uur door de teamcaptain ingeleverd te zijn bij Café De Witte. Zorg dat je het kwisboek op tijd inlevert anders is er sprake van diskwalificatie. Na het inleveren wordt er nog gezellig nagepraat, zullen er nog wat vragen beantwoord worden en zorgt DJ Falco voor muziek.

Rond de klok van 00.00 uur wordt er een prijs uitgereikt aan 1 team. Welke prijs? Dat houden we nog even geheim…..

De vragen

Elk team ontvangt op de kwisavond één hardcopy van het kwisboek en enkele benodigdheden om de vragen te beantwoorden. Alle vragen, opdrachten en instructies zijn in het kwisboek opgenomen.  De vragen zijn verdeeld over verschillende categorieën. Er staan diverse doe-opdrachten vermeld in het kwisboek. Hier zal van elk team een afvaardiging aan kunnen deelnemen. Dit gebeurt op diverse locaties in Venlo waar alle afgevaardigden van de teams tegelijk aan deelnemen. Hoe laat, waar en wat blijft voorlopig geheim. Deelname aan de kwis en deelname aan de opdrachten op locatie zijn geheel vrijwillig en op eigen risico. De nodige instructies worden in het kwisboek opgenomen. Indien men locaties wilt bezoeken om vragen op te zoeken of om deel te nemen aan de doe-opdrachten verzoeken wij om dit zoveel mogelijk met de fiets te doen.

Joker

Eigenlijk is het heel simpel, na het invullen van alle antwoorden moet je het kwisboek inleveren en noteer je op welke vraag jullie de joker in zetten. De joker zorgt ervoor dat je meer punten kunt verdienen bij deze vraag.

De Prijsuitreiking

De Prijsuitreiking vindt plaats op 28 oktober 2022 bij Café de Witte. Zorg dat je er bij bent anders kun je geen aanspraak maken op de prijs.

Vragen en reacties

Voor vragen over teams, goede doelen, inschrijvingen, voorwaarden of status van aanmelding kun je altijd contact opnemen met de organisatie. Stuur hiervoor een e-mail naar het adres info@grotevenlosekwis.nl. Tijdens de kwis is de organisatie bereikbaar per telefoon. (zie contact).